Електронни Разплащания

Електронни Разплащания

Електронното разплащане е всякакъв вид безкасово плащане, което не включва употребата на банкноти или друг хартиен носител (банков чек, ваучери и др.) Методите за електронни разплащания включват кредитни карти, дебитни карти и мрежата ACH (Automated Clearing House). Системата ACH включва директен депозит, директен дебит и електронни чекове.

Това означава, че за да извършва електронни разплащания, подателят на плащането трябва да има банкова сметка, активно онлайн банкиране, устройство, чрез което той може да извърши плащането, като дебитна / кредитна карта или друго.

Освен изпращащият, получателят на плащането също трябва да разполага с необходимите средства за електронни разплащания. Това означава, че трябва да притежава устройство за предаване между изпращача и получателя, при което първият, вместо да плаща на втория в брой и във физически формат, плаща в дигитален формат. Транзакцията се осъществява чрез eCommerce или mCommerce режими на предаване.

Защо да предпочетете система за електронни разплащания от bERS?

bERS педлага интеграция на система за електронни разплащания за вашия бизнес. Ние познаваме напълно всички правни разпоредби на ЕС за електронната търговия и изискванията за всеки начин на плащане.

Чрез интеграция на електронни разплащания от bERS, вие имате:

 • Повече възможности за онлайн търговия. Ние подкрепяме онлайн търговците, като им предоставяме възможност за електронни разплащания на техния сайт. Използвайте разнообразие от разплащателни методи на своя онлайн магазин, за да не губите клиенти, които искат да платят чрез по-малко конвенционален метод.
 • Постигане на по-екетивна логистика. Хартиената документация и кешови плащания силно възпрепятстват бързината на логистичните услуги. Електронните разплащания са бърз и лесен начин за уреждане на финансовата част на логистиката. Може да преведете пари на даден превозвач и той в реално време да потвърди тяхната наличност в сметката си.
 • Сигурност на електронните разплащания. За да подсигурите сигурността на данните при разплащания по всяко време, ние си кооперираме с оператори на разплащателни услуги, които са сертифицирани, съгласно стандарт PCI Data Security. Целта на PCI Data Security стандарта е да защити данните на картодържателите, които се обработват, съхраняват или предават от търговци. Това включва данни, които се отпечатват на карта, или се съхраняват на магнитна лента или чип, както и лични идентификационни номера, въведени от притежателя на картата.

Как електронните разплащания подобряват ефективността на логистиката

Логистичната индустрия е свързана със скорост, ефективност и точност. Складовете се стремят бързо да натоварят камионите и да обработят колкото се може повече товари. Същото важи и за шофьорите на камиони и превозвачите – ако не са на път, те не генерират приходи. Но в сфера, където скоростта и ефективността са толкова важни, логистиката прекалено много разчита на нещо, което е невероятно неефективно – хартията.

Хартиените фактури противоречат на целите за ефективност и точност. Всяка плащане в брой губи ценно време, и има възможност квитанциите и фактурите да бъдат загубени или неправилно обработени.

Електронните разплащания и фактурирането значително подобряват плащанията и за двете страни на транзакцията. По-лесно е да се събират уговорените такси, могат да се поддържат повече опции за плащане и няма хартиена фактура или касова бележка, която да бъде загубена.

Преминаването към електронни разплащания не само ускорява логистиката, но облекчава служителите и гарантира, че всеки важен детайл се отчита по цялата верига на доставки. Нещо повече. По този начин се елиминират възможности за човешка грешка при ръчно въвеждане на данни и съхраняване на хартиени записи, или дори кражба на фактури.

Предимства на електронните разплащания при онлайн търговия

Електронното разплащане намалява разходите за бизнеса. Колкото повече плащания могат да обработят по електронен път, толкова по-малко харчат за хартия и пощенски разходи. Предлагането на електронни разплащания помага на търговците да задържат клиентите си и да привлекат нови. По-вероятно е клиентът да се върне на същия сайт, където неговата информация вече е въведена и съхранена.

Ползите от електронни разплащания, ако осъществявате онлайн търговия, са:

 • Импулсно пазаруване
  Клиентите могат да платят веднага щом изпитат желение да направят покупка. Това е възможно само, ако предлагате на клиента начин за електронно разплащане. Това импулсно поведение обикновено се случва при местни покупки и артикули, които са на относително ниски цени.
 • Сигурност и надеждност
  Клиентите знаят, че плащанията с карти осигуряват по-голяма степен на защита на потребителите и това може да ги направи по-склонни да купуват вашите продукти и услуги.
 • Без разходи за конвертиране на валута
  Вие получавате стойността на покупката в посочена от вас валута. Таксата за обмяна на валута се поема от клиента.
 • Насърчава по-скъпите покупки
  Клиентите, които използват електронно разплащане, са по-склонни да харчат повече, тъй като могат да разсрочат плащанията за по-дълъг период.
 • Парите са на разположение по-бързо
  Получавате парите от плащания с кредитни карти в рамките на 24 до 48 часа – по-бързо от други методи, като наложен платеж или банков превод.


електронни разплащания предлагана от партньори на бЕРС

За повече информация свържете с нас за бърза оферта.