Интермодален Транспорт

Интермодален Транспорт

ИНТЕРМОДАЛЕН ТРАСПОРТ

Услугата интермодален транспорт представлява транспортирането на товар в контейнер или превозно средство, като се използват множество транспортни средства (влакове, кораби, камиони), без каквото и да е обработване на самия товар при смяна на режима. Това предотвратява от потенциални повреди на стоките по време на работа и помага за осигуряване на бърза доставка.

При интермодален транспорт стоките достигат до крайната точка на местоназначение, като за тяхното транспортиране се използва комбинация от два или повече вида превоз (железопътен, морски, сухопътен), без забавяне и изчакване при смяна на превозното средство.

Интермодалният процес обикновено започва, когато контейнер се превозва с камион до железопътна или морска гара, за да се транспортира на голямо разстояние, посредством влак или кораб, след което отново се товари на камион, за да завърши процеса на спедиция. Този вид транспорт значително намалява разходите за доставка, тъй като съчетава железопътната система с автомобилния и морския превоз на товари.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ИНТЕРМОДАЛЕН ТРАНСПОРТ ОТ bERS

Вече над 15 години bERS се движи успешно на пазара, предоставяйки висококачествени интегрирани логистични услуги на своите клиенти. Ние работим с водещи вносители и дистрибутори, като продължаваме да разширяваме мрежата си от услуги, които предлагаме. Нашият подход към всеки индивидуален клиент е професионален, гъвкав и ориентиран изцяло към постигане на клиентските цели. Във връзка с това, услугата за интермодален транспорт от bERS е съобразена изцяло с индивидуалните ви нужди. Причините да ни се доверите са немалко и включват:

  • Транспортиране на големи товари на дълги разстояния: Услугата за интермодален транспорт от bERS дава възможност да се съчетаят всички предимства на различните транспортни средства.
  • По-къси срокове за доставка: Минимизира се времето за изчакване и се елиминира необходимостта от съхранение, защото няма забавяне при междинните етапи.
  • Без риск от увреждане на стоките: Контейнерът остава затворен от точката на тръгване до точката на пристигане.
  • Без риска от грабеж: Постоянен контрол на процеса от заминаването до пристигането и запазването на стоките в един и същ контейнер.
  • По-ниски цени: Намаляваме разходите, благодарение на по-големия транспортен капацитет, опростяващ процесите.

КАК ИЗВЪРШВАМЕ ИНТЕРМОДАЛЕН ТРАНСПОРТ

Основното предимство на този вид транспорт е липсата на прехвърляне на стоки от един контейнер в друг, като по този начин се ограничава контактът на продукта с въздух или микроби. Това гарантира пълна защита на продукта.

В повечето случаи стоките първо се транспортират с камион до първата си точка на трансфер. Като цяло автомобилният транспорт е адаптиран към по-къси разстояния, като товарите се пренасочват към влак или кораб, който ще го транспортира по-късно.
След това целият контейнер, превозващ стоките, ще бъде прехвърлен на друго транспортно средство, без стоките да се прехвърлят от един контейнер в друг за целите на интермодалния транспорта. И накрая, отново камион превозва стоките от точката на разтоварване до точката на местоназначение.

МУЛТИМОДАЛЕН ТРАНСПОРТ

Интермодалният транспорт е един вид мултимодален транспорт. Разликата между двата е, че първият включва издаването на транспортен документ за всяко използвано транспортно средство (камион, кораб и др.), докато при втория се издава само един-единствен документ (товарителница “FIATA”). Въпреки това, докато всяко транспортно средство, използвано в интермодалната система, включва издаването на съответните документи няма забавяне, защото документацията е унифицирана за всички тях.

ИНТЕРМОДАЛЕН ТРАНСПОРТ НА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ

В случай на транспорт на хранителни стоки, интермодалният транспорт изглежда още по-необходим, тъй като продуктите са нетрайни, много деликатни и те трябва да бъдат транспортирани при идеални условия, за да запазят качеството и свойствата си. От съществено значение е да се гарантира, че стоката е запазила всичките си качества и, разбира се, че е без санитарни рискове.

Поради тази причина прецизната и решителна логистика е от съществено значение. bERS е логистична компания, която е овладяла сложността на протоколите, които трябва да се следват при интермодален транспорт. Прилагането на този процес на практика е идеалното решение за осигуряване на безопасността и качеството на хранителните стоки, благодарение на стриктното спазване на температурите и оптималните условия на спедиция.Инфографика на интермодален транспорт

За повече информация свържете се с нас за бърза оферта.