Спедиция

Спедиция

Какво представлява услугата “Спедиция” от бЕРС?

Вносът и износът са ключови компоненти за всеки доходоносен бизнес. Международното корабоплаване може да ви предостави чудесни бизнес възможности, но може и да изглежда обезсърчително. Ако преди не сте чували термина „Спедиция“, може да сте малко объркани относно дейността на спедитора. Транспортна фирма ли е? Дистрибутор ли е? Партньор по внос и износ ли е?

Търговският спедитор не е нито едно от тези неща, но той поема някои от отговорностите на всички тях. Ето какво трябва да знаете за спедицията, и ползите за вашия бизнес от нея. Най-просто казано, “Спедиция” това е организиране на вашия внос и износ на стоки.

Всъщност не спедиторът транспортира вашия товар. Той действа като посредник между различни фирми за транспортни услуги като морски превози, въздушно карго и товарен железопътен транспорт.

Спедиция се осъществява чрез установени връзки с превозвачи, за да се договори възможно най-добрата цена за транспортиране на стоки. Избира се най-икономичният маршрут, сред различни оферти, който най-добре балансира скоростта, разходите и надеждността.

Спедиторите се справят с логистиката на стоки от една международна дестинация до друга, която в противен случай би била трудна задача за техния клиент. Много фирми се доверяват на спедицията, за да се справят с документацията и изискванията за износ.

Спедиторът съветва и подпомага клиентите как най-ефективно да транспортират стоки от една дестинация до друга. Широките му познания относно изискванията за документация, разпоредбите, транспортните разходи и банковите практики могат да улеснят процеса на износ за много компании.

Това ни води точно към следващия въпрос.

Защо да изберете Спедиция от bERS?

Когато се обърнете към нас, ще се споразумеем за метода на доставка, свързаните с това разходи, датата и стила на опаковане преди започване на дейността по спедиция. След като изясним с вас нужните детайли, всичко останало, свързано с процеса на доставка, е наша грижа:

  • Обработка на транспортни документи. Ние изготвяме необходимата документация за спедиция, като товарителници, и следим за спазване на всички необходими разпоредби. Това гарантира спазване на чуждестранните митнически разпоредби.
  • Улесняване и ускоряване на доставките. Своевременната спедиция е задължителен параметър в бизнес средата. Ние се грижим стоките ви да достигат колкото се може по-бързо до пазара. Това ви позолява да се противопоставите на конкуренцията и да увеличите обема на продажбите. Ако правите всичко сами и имате ограничени познания за товарната индустрия, процесът ще бъде доста продължителен и помрачен с трудности. bERS е специалист в спедицията – най-добрият партньор за износ на товари.
  • Широко познаване на международните пазари и транспортни изисквания. Възползвайте се от нашите познания и опит в спедицията, ако сте решили да стъпите на чуждестранния пазар. bERS е доставчик на спедиторски услуги, които притежават всички необходимите познания за чуждестранни транспортни маршрути и търговски разпоредби. Без такава експертиза вие сте обречени да се изправите пред транспортни и правни бариери.

Групажен транспорт

bERS предлага групов транспорт, известен още като групажен или консолидация, състоящ се в групиране на стоки, изпратени от няколко различни компании в един и същ товар.

Ние ви предоставяме услуги за групажен транспорт, когато вашата компания желае да изпрати стоки, но няма достатъчно голям обем за запълване на камион, контейнер и др. Ние организираме превоза на малки количества товар, като се свързваме с превозвачи, предлагащи да споделят празното пространство, останало в техните камиони.

Избирайки групажен транспорт от bERS, споделяте всички транспортни разходи с останалите изпращачи. Това ви позволява да спестите пари от транспортиране. Ние ви осигуряваме по-лесен вариант за изпращане на стоки до различни дестинации, без да се притеснявате за обема на товара.

Групажният транспорт подобрява качеството на спедиция, тъй като дава възможност за по-голямо разнообразие от маршрути.

Крос-докинг

Скоростта и продуктивността на веригата за доставки е важен фактор за растеж за една компания. Така нареченият крос-докинг е една от възможностите на спедицията, която може да бъде приложена за постигане на конкурентно предимство в това отношение. bERS предлага извършването на крос-докинг, по подходящ начин и в правилните условия, с което значително подобрява ефективността и времето за доставка.

По същество крос-докинга елиминира необходимостта от съхранение на стоката по веригата за доставки.

Продуктите се разтоварват от едно превозно средство, сортират се и директно се товарят на друго, за да продължат пътуването си. Продуктите, които отиват до една и съща дестинация, могат лесно да бъдат обединени в по-малки транспортни средства. Освен това, големите пратки могат да бъдат разделени на по-малки групи за по-лесна доставка. Крайният резултат и в двата сценария е по-лека и по-ефективна спедиция.Управление на инвентара и ротация на стоката с логистична компания бЕРС

За повече информация свържете с нас за бърза оферта.